LLB mässan 2009

LLB

Den 13 -15 maj 2009 arrangerades den 10:e LLB-mässan som den här gången hölls på nya Kistamässan. LLB-mässan har genomförts vartannat år sedan 1991 och brukar samla nära 100 utställare.  Jag (Andreas) åkte upp med ett par kollegor och här kommer några glimtar av årets mässa.

JBL´s nya EON högtalare
JBL´s nya EON högtalare
JBL´s EON15G2 är som många vet en av världens mest använda aktiva högtalare och mycket populär bland musiker, uthyrare m.fl. Nyligen lanserades efterföljarna som delas upp i 300 och 500-serien där 500-serien bland annat har fått en ny efterlängtad sub som matchar topparna.  Jag liksom många andra gillade 15G2 men nya serien låter faktiskt ännu bättre och särskilt 515-modellen. Det kommer förresten ett test i kommande MM (MusikerMagasinet) som tydligen skall vara mkt possitivt. Rek.pris på EON 515 är 14.300:- men under maj finns det en kampanj som innebär 9995:- inkl.moms!  Tyvärr har vi vid skrivande stund inte hunnit lägga upp de nya modellerna i e-butiken men du är givetvis välkommen att ringa eller maila för mer information och/eller order.
Nya trådlösa mottagare från Mipro
Nya trådlösa mottagare från Mipro
Nästa efterlängtade nyhet kommer från Mipro. Nya serien som består av ACT-717 (1-ch), 727 (2-ch) och 747 (4-ch) har 104 valbara frekvenser, möjlighet till PC övervakning, autoscan, VFD färgdisplay, metallchassi mm. ACT-717 är särskilt efterlängtad eftersom den fyller glappet mellan ACT-51 och ACT-72 mottagarna. Priset på 717 lär hamna på 4995:- rek.inkl.moms.  (Glöm inte att det fortfarande finns ett parti Mipro produkter på 8A bandet till 30-35% rabatt).
Bland övriga trådlösa nyheter fanns t.ex. Sennheiser som har uppdaterat sin EV-serie till G3 och AKG som har släppt ett nytt digitalt system med kryptering och extremt brett omfång av frekvenser.
 
Numark NS7
Numark NS7
Robert och Björn från Starfelt var på plats och visade bland annat Numarks nya NS7 system som är en högkapacitets MIDI-kontroller, i första hand anpassad för Serato Itch mjukvara (som Scratch Live, men med MIDI-controller istället för tidskodade skivor).
Briteq BT-36 LED moving Wash
Briteq BT-36 LED moving Wash
Briteq BT 36-L1 är en liten LED moving Wash som har en prislapp som är överkomlig för många. vårt pris: 11.995:- (rek.13.500:-)
Dekortyg för tross
Dekortyg för tross
Bland alla hi-tech nyheter hittar man även vissa enkla och innovativa produkter. Starfelt presenterade t.ex. ”Truss Sleeves” för effektfull belysning av tross-system. Finns i 1,2,3 och 4m längd med priser från 315-1250:-  
American DJ Rack Color, 19" LED rack lighting
American DJ Rack Color, 19" LED rack lighting
En rackbelysning med LED är knappast någon nyhet men den här modellen från American DJ var lite kul eftersom de hade tryckt i ovanligt många (och för de flesta onödiga) funktioner, eller vad sägs om möjlighet att kunna synka den med andra Rack Color via XLR in/ut och en IR fjärr för att kontrollera färg, ljusstyrka, program och växlingshastighet.
Vintageutställning, ljusstyrning Micron
Vintageutställning

  Teaterteknik hade ett trevligt bidrag i form av en mindre vintageutställning av äldre armaturer och styrsystem.

Micron
Micron

 Dåtid – Micron var ett tidigt datorbaserat styrsystem som hanterade 96 kanaler via 0-10V.

Maxxys
Maxxys
Nutid – jag måste givetvis flika in en liten jämförelse mot dagens system.
Strand
Strand
Strand
Strand
Här följer några blandade bilder från mässan.
LDR
LDR
Martin
Martin
Panasonic
Panasonic
QSC och Martin Audio
QSC och Martin Audio
Filmbelysning
Filmbelysning
   
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s